Zupa ogórkowa z koperkiem

4 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Domowa z ogórków kiszonych domowej roboty.
Smakuje jak u mamy

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 kiszonych ogórków
    1 tacka włoszczyzny
    7 ziemniaków
    0, 5 pęczka koperku
    2 ziela angielskie
    2 liście laurowe
    1 udko drobiowe
    1 łyżeczka masła
    2 łyżki śmietany
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalewam zimną 2 litry zimnej wody i gotuje na wolnym ogniu.
    Dodaje obrane warzywa i wrzucam liść laurowy, ziele angielskie .
    Gotuje to wszystko pół godziny .
    Następnie obieram ziemniaki i kroję w kostkę. Wrzucam do zupy i gotuje aż zmiękną.
    Z wywaru wyjmuje ugotowane warzywa ścieram na tarce o grubych oczkach,.
    Ponownie dodaje do garnka z wywarem.
    Ogórki kiszone ścieram na tarce o grubych oczkach i podsmażam na maśle około 10 minut. Na koncu wrzucam je do zupy.
    Doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz posypuje posiekanym koperkiem.
    Całą zupe zabielam śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować