Zupa ogórkowa

5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię smacznie zjeść, a podstawą jest dobra zupa.

Składniki:

  • 2 l wywaru mięsnego
    3-4 ziemniaki
    włoszczyzna
    1/2 kg kiszonych ogórków
    150 ml śmietany
    2 łyżki masła
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy na maśle ok. 15 minut.
  • 2. Ziemniaki kroimy w kostkę, włoszczyznę obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa wkładamy do wywaru i gotujemy do miękkości.
  • 3. Dodajemy ogórki i zagotowujemy. Zabielamy śmietaną. Posypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone ogórki

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować