Zupa Nic

4.47 (197 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tylko 3 składniki, świetna na każdą porę dnia. Fajna na śniadanie, deser czy kolację, dzieci ją uwielbiają. 

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    Ok 0.5 litra mleka
    Cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.47 (197 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery Jajko

Zupa nic - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę W garnku zagotować pół litra mleka z dodatkiem cukru waniliowego. Na delikatnie gotującym mleku, łyżeczką układamy pianę z białek. Po chwili przewracamy na drugą stronę. zdejmujemy łyżką cedzakową i odkładamy na bok. Do gotującego się mleka, wlewamy rozbełtane żółtka wolnym strumieniem, energicznie mieszając. Zagotowujemy. Podajemy z parzonym wcześniej białkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować