PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874zupa krem z pieczonych burakówhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/45/f3f47cbe4fc6caad77ed4f177bc7d5ef1f1a544a.jpeg19561316http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zupa-krem-z-pieczonych-burakow
1,5 l wywaru warzywnego
6 buraków
1/2 cebuli
1/2 jabłka
2 ząbki czosnku
odrobina masła
sok z 1 cytryny
sól
pieprz
2 łyżeczki octu winnego z czerwonego wina
ser feta
koperek
Sposób przygotowania przepisu:
zupa krem z pieczonych buraków
1.
Buraki upiec w temperaturze 180 stopni, przez ok 1 godzinę. Przestudzić i pokroić w plastry.
Czosnek i cebulę również pokroić w plasterki, a jabłko w kostkę.
Na maśle udusić cebulę, dodać buraki, czosnek i jabłko i dusić jeszcze 10 minut.
Dodać połowę bulionu i gotować 15 minut pod przykrywką.
Po tym czasie zmiksować całość blenderem. Jeśli jest za gęste dodać więcej bulionu.Przyprawić wg uznania sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Wlać do miseczek i dodać pokrojony w kostkę ser feta i posiekany koperek.
Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze