Zupa krem z dyni z płatkami migdałowymi

4.48 (181 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Rozgrzewająca smaczna zupa idealna propozycja na chłodne dni

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag obranej dyni (bez pestek)
    20 dag włoszczyzny (marchew,pietruszką,por,seler)
    3 L wody
    3-4 średnie ziemniaki
    1/2 szklanki śmietany
    1 łyżka mąki
    5 dag płatków migdałowych
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1-2 łyżki tłuszczu
    Papryka ostra w proszku
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (181 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z dyni z płatkami migdałowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Dynię i włoszczyznę pokroić w kostkę ,zalać osoloną wodą, dodać tłuszcz i gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw.ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie.
    2 Ugotowaną zupę zmiksować dodać śmietanę roztrzepaną z mąką, ugotowane ziemniaki,natkę pietruszki i płatki migdałowe .Pikantnie doprowadzić do smaku

Porady

Dynia ma działanie wzmacniające wzrok, chroniące przed nowotworami, poprawiające wygląd cery

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa krem z dyni.

4.96 (186 ocen)

Zupa krem z dyni.

To może cię zainteresować