Zupa Kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo pyszna zupa Kalafiorowa wersja light… ponieważ nie zabielam, nie zagęszczam. W moim domu bardzo dzieciom przypadła do smaku i obowiązkowo musi być dodany koperek.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalafior średni
    1 litr bulionu ( ew. 2 kostki rosołowe Naturalne)
    ½ cebuli
    1 mała pietruszka
    1 gruby plaster seleru
    1 marchew
    Przyprawy: liść laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, 10 ziaren pieprzu
    ½ szklanki posiekanej natki koperku zielonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa Kalafiorowa 1. Kalafior podzielony na drobne różyczki gotuje w osolonej wodzie wraz z obranymi warzywami i dodaje przyprawy. Po około 5 min od zagotowania się wyciągam 1/3 różyczek kalafiora. Do garnka wlewam bulion (ewentualnie kostki rosołowe i uzupełniam wodą). Pozostałą część w garnku blenduje, dodaje posiekany koperek i zagotowuje doprawiając do smaku Vegetą naturalną i pieprzem, na sam koniec dodaje wyjęte różyczki kalafioru.
    Gotową zupę podawać z makaronem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować