Jarzynowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Bomba witaminowa. Bardzo smaczna zupa, lekka, delikatna a treściwa ze względu na obecność skrzydełek z kurczaka.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 skrzydełek z kurczaka
    0,5 małego kalafiora
    0.5 małej młodej kapusty
    1 duża marchewka
    1 mała pietruszka
    1 młody seler
    1 młody por
    1 kalarepka
    1 pomidor
    1 garść posiekanej natki pietruszki
    1 garść posiekanego koperku
    po kilka gałązek natki i koperku
    3 ziemniaki
    250ml słodkiej śmietany 18%
    1 ząbek czosnku
    1 młoda cebulka
    sól, pieprz
    kawałek ostrej papryczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy i rozkrawamy. Zalewamy 3 litrami wody. Kalafiora dzielimy na różyczki, kapustę szatkujemy.Marchewkę kroimy w talarki, pozostałe warzywa w kostkę. Wszystkie warzywa oprócz ziemniaków wkładamy do skrzydełek.Dodajemy gałązki natki i koperku. Solimy.Gotujemy 40 min. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy dalsze 20 min. Zabielamy śmietaną(na zdjęciu jest kleks kwaśnej śmietany dla lepszego pokazania) i wrzucamy posiekane koperek i natkę.Zagotowujemy. Ta zupa najbardziej mi smakuje na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować