Jarzynowa

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kto nie lubi zup ? Chyba nie ma takiej osoby. Ja dziś się hartuję i pyszną zupkę gotuje, uwielbiają ją duzi i mali. Zupą o wiele bardziej się na jadamy niż drugim daniem.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dowolny kawałek mięsa z kością,
    6 - 8 ziemniaków,
    400 g mieszanki warzywnej,
    1 łyżka liści lubczyk - magii,
    2 łyżki kopru,
    2 łyżki natki pietruszki,
    3 łyżki śmietany,
    4 ziarenka ziela angielskiego,
    2 liście laurowe.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso i gotować do jego miękkości.
  • zupa 2. Gdy mięso jest już dość miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie oraz liście laurowe i gotować do miękkości ziemniaków.
  • zupa 3. Następnie dodać mieszankę warzywna i gotować do czasu aż warzywa będą miękkie.
  • zupa 4. Po tym czasie dodać koper.
  • zupa 5. Po chwili liście lubczyk - magii i natkę pietruszki i nadal gotować na wolnym ogniu, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki.
  • zupa 6. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy.
  • zupa 7. Zalać zupę rozprowadzoną śmietaną.
  • zupa 8. Chwilę pogotować do połączenia się śmietany z zupą.
  • zupa 9. Zupka wyszła przepyszna polecam serdecznie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować