Zupa drobiowo-warzywna

5 (189 ocen)

  • 60 min

Rozgrzewająca ,pożywna , lekko pikantna zupka z kawałkami mięska i warzyw , dodatkiem przypraw ,smakuje doskonale w chłodne dni.

  • 60 min

Składniki:

  • 400 g filetów z piersi kurczaka
    100 g makaronu kokardki
    3 marchewki
    1 mały seler
    150 g mrożonego zielonego groszku
    150 g zielonej fasolki szparagowej
    1 mały por
    1cebula
    1/2 pęczka natki pietruszki
    1/2 szklanki śmietany
    1 łyżka mąki
    1 liść laurowy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    olej
    szczypta;
    papryki słodkiej i ostrej
    imbiru
    tymianku
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa drobiowo-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić , umyć , pokroić w kostkę.
    Marchewkę i selera obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, por pociąć w krążki.
    Natkę pietruszki umyć, i drobno posiekać.
    Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.
  • 2. W garnku rozgrzać olej , zeszklić cebulę i pora , zdjąć.Wrzucić kawałki kurczaka .
    Mięso przesmażyć, mieszając, Zalać 1,5 litra wody, dodać seler, marchewkę i przyprawy doprawić solą i pieprzem, gotować 20 minut.
  • 3. Po tym czasie dodać do zupy groszek , fasolkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i wcześniej zeszkloną cebulę i pora.
    Zupę zabielić śmietaną wymieszaną z mąką i gotować jeszcze kilka minut.
    Posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować