Zupa drobiowo-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyścić , umyć , pokroić w kostkę.
Marchewkę i selera obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, por pociąć w krążki.
Natkę pietruszki umyć, i drobno posiekać.
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.
2.W garnku rozgrzać olej , zeszklić cebulę i pora , zdjąć.Wrzucić kawałki kurczaka .
Mięso przesmażyć, mieszając, Zalać 1,5 litra wody, dodać seler, marchewkę i przyprawy doprawić solą i pieprzem, gotować 20 minut.
3.Po tym czasie dodać do zupy groszek , fasolkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i wcześniej zeszkloną cebulę i pora.
Zupę zabielić śmietaną wymieszaną z mąką i gotować jeszcze kilka minut.
Posypać natką pietruszki.
Komentarze