Ziemniaczki z grilla podane z masełkiem, solą i koperkiem

4.5 (146 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lubicie ziemniaczki pieczone na grillu? Takie zawijane w folię aluminiową, podane z masełkiem, oprószone solą i świeżym aromatycznym koperkiem...mniam, nie ma lepszego jedzenia. Polecam, kto jeszcze nie jadł takich ziemniaczków to niech spróbuje. Najlepiej zjadać takie gorące z roztapiającym się na nich masłem. Ja swoje ziemniaczki przygotowałam na kolację i pysznie było, bo przecież na grillu nie musi być tylko mięso czy kiełbaski, prawda? Zapraszam na ziemniaczki :)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • niewielkie ziemniaki ( dowolna ilość )
    masło 82 %
    koperek świeży według uznania
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Grill

Ziemniaczki z grilla podane z masełkiem, solą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ( najlepiej średniej i jednakowej wielkości ) dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie każdy ziemniak zawijamy w folię aluminiową.
  • 2. Następnie ziemniaki grilujemy często obracając na grillu aż będą miękkie, sprawdzamy wykałaczką czy są miękkie.
  • 3. Gdy ziemniaczki będą miękkie rozwijamy z foli, rozcinamy w dłuż , oprószamy solą, koperkiem i nakładamy po porcji masła. Podajemy od razu gorące.
  • 4. Smacznego życzę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować