REKLAMA

Ziemniaki młode z masełkiem cebulką i koperkiem

wyświetlono: 127 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 2

Bardzo smaczny dodatek do dania drugiego, ja uwielbiam tak przygotowane ziemniaczki z kefirem lub maślanką.

opublikowany: 23.06.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg młodych ziemniaków
    2 łyżki masła
    cebulka zielona
    koperek świeży
    łyżeczka soli
Ocena:

(średnia 5 z 158 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki młode oskrobać z łupinek umyć i zalać wodą, posolić. Ziemniaki gotować do miękkości około 20 minut. Po tym czasie wodę odcedzić i do ziemniaków dodać masło. Dodać pokrojoną drobno cebulkę zieloną oraz koperek. Wymieszać i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Ziemniaki młode z masełkiem, cebulką i koperkiem wg Anitka0804 Dodane przez: rena123
Ziemniaki młode z masełkiem, cebulką i koperkiem Dodane przez: kuchenny świat


Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Beata12 944684_673765892771237_7676383164500564981_n

Smażone młode ziemniaki z koperkiem

Zostały mi ziemniaki z obiadu zrobiłam pyszną kolacje

kategoria: Dania główne opublikowany: 25.06.2015 | wyświetlono: 1466 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE