Ziemniaczki z grila z masełkiem czosnkowym

4.5 (190 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ziemniaczki jadłam kiedyś na wakacjach na ognisku ;) I porostu do dziś je robię jako dodatek do różnych mięs kiełbasy ...po prostu pyszne i proste

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 duzych ziemniaków( zalezy od ilości osób)

    5 ząbków czosnku

    ok. Pól kostki masła

    1 koperek

    sól

    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Grill

Ziemniaczki z grila z masełkiem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki (w mundurkach ) średniej wielkości podgotować w wodzie na półmiękko.

    Rozgnieść czosnek (5 ząbków), wymieszać z połową kostki miękkiego masła, solą i posiekanym koperkiem.
    Ziemniaki przekroić na pół wzdłuż, położyć na kawałku folii aluminiowej. Na środek każdego ziemniaka nałożyć łyżkę masła z czosnkiem i zawinąć w folię.

    Ułożyć na ruszcie i grillować przez 15-20 minut. Można je także upiec w piekarniku.;)

Porady

Mozna zamiast kopru dac szczyoiorek;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować