Zielone szparagi z jajkiem sadzonym, szynką na grzance

3 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Soczyste, chrupiące zielone szparagi, jajko sadzone, podsmażona szynka i grzanka z chleba to moja propozycja na wiosenne śniadanie.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 zielone szparagi
    2 jajka
    w plasterki wędzonej surowej szynki
    łyżeczka masła klarowanego
    sól
    kromka chleba
    miks sałat
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajko sadzone Śniadanie

Zielone szparagi z jajkiem sadzonym, szynką na grzance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi i szynkę podsmażamy na maśle. Na podsmażone szparagi wbijamy jajka, lekko solimy. Smażymy, aż białka się zetną, a żółtka nadal pozostaną płynne.

    W czasie, gdy jajka się smażą, w tosterze podpiekamy chleb.

    Grzankę z chleba układamy na talerzu, posypujemy sałatą. Na tak przygotowanej grzance układamy usmażone jajka, szparagi i kawałki szynki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Zielone szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować