Zielone polędwiczki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

polędwiczki wieprzowe z makaronem ryżowym

  • Łatwy

Składniki:

  • - polędwiczka wieprzowa: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - pieczarki: 6 sztuk
    - sos sojowy: 2 łyżeczki
    - ziołowe ziarenka smaku: 1 łyżka
    - mąka: 2 łyżki
    - makaron ryżowy wstążki (1 paczka): 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - natka pietruszki: 1 łyżeczka
    - olej do smażenia: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zielone polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z polędwiczki zdejmujemy błonkę, myjemy i kroimy na kawałki grubości 3-4 cm. Skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na 5 minut. Oczyszczone pieczarki kroimy na 4 części i podsmażamy, cebule kroimy w piórka i też smażymy. Polędwiczki dokładnie obtaczamy w ziarenkach smaku, odstawiamy na 5 minut, po czym obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na zloty kolor. W środku powinna być soczysta. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W małym garnuszku gotujemy osoloną wodę, delikatnie wybijamy jajko i gotujemy do ścięcia białka, żółtko powinno być płynne. Na ugotowany makaron wykładamy pozostałe składniki i lekko skrapiamy oliwą z oliwek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Polędwica wieprzowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować