Zielone pesto z oregano i migdałów

4.47 (188 ocen)

  • 15 min

Takie pesto to doskonały dodatek nie tylko do dań makaronowych, ale także do pieczywa czy pizzy.

  • 15 min

Składniki:

  • dwa spore pęczki oregano (ok 60-70 g)
    60 g mielonych migdałów lub płatków migdałowych
    ok 100 ml oleju
    1 duży ząbek czosnku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (188 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pesto

Zielone pesto z oregano i migdałów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oregano dokładnie umyj i osusz.
  • 2. Do wysokiego naczynia włóż oregano, ząbek czosnku, mielone migdały.
  • 3. Miksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji stopniowo dodając olej. Dopraw do smaku.
  • 4. Podawaj jako dodatek do dań na ciepło lub do przekąsek na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Olej Oregano

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie
zielone pesto z tuńczykiem

To może cię zainteresować