Zielone pesto z tuńczykiem

  • wyświetlono: 5489 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Wyjątkowo łatwe, szybkie i pyszne danie a ciekawy kolor przyciąga spojrzenia gości.

Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 30min

Składniki

2 szklanki liści bazylii, pęczek natki pietruszki, puszka tuńczyka w oleju, garść orzechów włoskich lub innych, pół szklanki bulionu warzywnego, 2 ząbki czosnku, makaron, parmezan, sól pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Zielone pesto z tuńczykiem

  • zielone pesto z tuńczykiem 1. Liście bazylii i natkę pietruszki umyć, przełożyć do blendera. Dodać obrane ząbki czosnku, tuńczyka, orzechy i dodać połowę bulionu.
  • zielone pesto z tuńczykiem2. Zmiksować na gładką masę, podlewać pozostałym bulionem do uzyskania pożądanej gęstości pesto. Doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Podawać z ugotowanym makaronem al dente i odrobiną parmezanu.
PPWS_08-2014

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzutuńczykpastapestoszybki_obiad
 

Komentarze

Podobne przepisy

Roladki z bazyliowym pesto

Dodane przez: Iwona75

Roladki z bazyliowym pesto

Kremowe i bardzo zielone pesto....

Ryż z tuńczykiem

Dodane przez: alba blox

Ryż z tuńczykiem

Doskonałe danie na obiad lub lunch....

image-292574d

Dodane przez: Ewelina Marcin

Gnocchi z bazyliowym pesto

Moja wersja tradycyjnych włoskich...

PESTO Z SAŁATY.

Dodane przez: Konto nieaktywne

PESTO Z SAŁATY.

Kupiłam dużą sałatę, nie myśląc...

Ryba z zielonym pesto

Dodane przez: Dalia84

Ryba z zielonym pesto

Ryba w wersji dla wielbicieli kuchni...

Spaghetti z domowym pesto

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Spaghetti z domowym pesto bazyliowym

Kluchy i domowe pesto, to najlepsze...