ZIELONE PESTO Z JARMUŻU

0 (0 ocen)

  • 30 min

Moda na jarmuż trwa w najlepsze!Póki jest- warto z niego korzystać, bo to jedna z najzdrowszych roślin na świecie.Jest świetnym pomysłem do makaronu, grzanek czy też placków ziemniaczanych.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * liście jarmużu – 100 g

    * orzechy nerkowce – 80 g

    * czosnek – 2 ząbki

    * rzodkiewka – 2 szt

    * oliwa z oliwek – ok. 100 ml

    * parmezan – 80 g

    * sok z cytryny – 1 łyżeczka

    * sól , pieprz – do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pesto

Zielone pesto z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Jarmuż sparzamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą , odkrawamy twarde łodygi.

    Miksujemy w blenderze razem z orzechami, czosnkiem, rzodkiewką, parmezanem, sokiem z cytryny i oliwą.

    Oliwę dolewamy stopniowo zwracając uwagę na konsystencję pesto ( śmiało możemy odrobinę zwiększyć jej ilość ).

    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem!

    Smacznego

Porady

* Tak przygotowane pesto możemy przechowywać w słoiczku ok. tydzień w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie
zielone pesto z tuńczykiem

To może cię zainteresować