Zielona surówka z młodej kapusty, ogórka i koperku

4.5 (186 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Ta surówka z zielonych warzyw pasuje do każdego rodzaju dań obiadowych. Długo zachowuje świeżość, jest lekka i tak zielona, że aż chce się ją jeść:).

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1/4 główki młodej kapusty
    4 gruntowe ogórki
    4 łyżki posiekanego koperku
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka miodu
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Zielona surówka z młodej kapusty, ogórka i koperku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy. Ogórki kroimy w półplastry.
  • 2. Kapustę, ogórki i koperek łączymy z sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Przed podaniem odstawiamy na 30 minut, najlepiej do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koper Młoda kapusta Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować