Surówka z młodej kapusty, świeżego koperku i chrupiącej kukurydzy

  • wyświetlono: 195 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Moja wersja tradycyjnej polskiej surówki na bazie młodej kapusty, świeżego, pachnącego koperku i zielonego ogórka oraz delikatnie słodkiej, chrupiącej kukurydzy to pozycja, która od lat cieszy się popularnością na naszych stołach. Świetnie sprawdzi się jako dodatek tradycyjnego obiadu oraz w roli surówki do dań grillowych.

Ewelina Marcin
  • 6 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

1 mała główka młodej kapusty
2 zielone ogórki
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 pęczek koperku
3 łyżki majonezu
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z młodej kapusty, świeżego koperku i chrupiącej kukurydzy

  • 1. Kapustę poszatkować, ogórki obrać ze skóry i pokroić w półplasterki.
  • 2. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a koper drobno posiekać.
  • 3. Kapustę, ogórki, kukurydzę, koperek przełożyć do miski, dodać majonez, dokładnie wymieszać.
  • 4. Doprawić solą, pieprzem i całość ponownie wymieszać. Wstawić do lodówki na około 60minut żeby smaki się przegryzły.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

kukurydzakoperekogóreksurówkaobiadwiosennataniamłoda kapustaszybkasmacznyzielony ogórekdodatek
 

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka z 4 składników.

Dodane przez: Annna MM

Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i...

Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu...

Surówka z młodej kapusty.

Dodane przez: Gotujpysznie

Surówka z młodej kapusty

Bardzo smaczna surówka obiadowa...

image-2bcwh2r

Dodane przez: Sliczna6

Surówka z młodej kapusty

Uwielbiam młodą kapustę pod każdą...

Wiosenna surówka z młodej kapusty i rzodkiewki

Dodane przez: Kloruś

Wiosenna surówka z młodej kapusty i rzodkiewki

Surówka z młodych wiosennych warzyw,...

Surówka z młodej kapusty

Dodane przez: joanna30

Surówka z młodej kapusty

Pyszna suróweczka, bedzie idealna...

Surówka z młodej kapusty

Dodane przez: mysza75

Surówka z młodej kapusty

Moja ulubiona surówka, którą mogę...