Surówka z młodej kapusty, świeżego koperku i chrupiącej kukurydzy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Moja wersja tradycyjnej polskiej surówki na bazie młodej kapusty, świeżego, pachnącego koperku i zielonego ogórka oraz delikatnie słodkiej, chrupiącej kukurydzy to pozycja, która od lat cieszy się popularnością na naszych stołach. Świetnie sprawdzi się jako dodatek tradycyjnego obiadu oraz w roli surówki do dań grillowych.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty
    2 zielone ogórki
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    1 pęczek koperku
    3 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z młodej kapusty, świeżego koperku i chrupiącej kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, ogórki obrać ze skóry i pokroić w półplasterki.
  • 2. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a koper drobno posiekać.
  • 3. Kapustę, ogórki, kukurydzę, koperek przełożyć do miski, dodać majonez, dokładnie wymieszać.
  • 4. Doprawić solą, pieprzem i całość ponownie wymieszać. Wstawić do lodówki na około 60minut żeby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Kukurydza Młoda kapusta Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować