Zielona sałata z ogórkami, rzodkiewką i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta i pyszna sałatka. Idealna jako dodatek do drugiego dania lub jako samodzielna przekąska. Można ją podać ze świeżym pieczywem. Uwielbiam tą sałatkę w sezonie gdy warzywa są wyjątkowo chrupiące, pachnące i świeże. Polecam, zróbcie, zajmie Wam to dosłownie 15 minut.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki zielonej sałaty
    2 ogórki szklarniowe lub 4 gruntowe
    pęczek rzodkiewek
    2 ogórki konserwowe
    2-3 łyżki oleju
    1 łyżeczka przyprawy do sałatek i dipów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Zielona sałata z ogórkami, rzodkiewką i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki zielone myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy w półplasterki. Ogórki konserwowe kroimy w większą kostkę. Liście sałaty myjemy, osuszamy i rwiemy na małe części. Olej mieszamy z przyprawą. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
  • 2. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski i dokładnie mieszamy.
  • 3. Sałatkę odstawiamy na kilka minut, żeby składniki przegryzły się. Podajemy i smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 4 osób.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Rzodkiewka Sałata Warzywa Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować