Zielona sałata do obiadu

4.99 (158 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Szybki i smaczny sposób na przygotowanie surówki do obiadu głównie z nowalijek . Uwielbiam ten wiosenno-letni sezon na warzywa i owoce.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 1 główka sałaty zielonej
    - pół pęczka szczypiorku
    - pół pęczka świeżego koperku
    - 3-4 łyżki śmietany
    - sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.99 (158 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Zielona sałata do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę umyć pod bieżąca wodą. Liście sałaty ,,podrzeć" rękami na drobniejsze kawałki, dodać sól i wymieszać.
  • 2. Koperek, szczypiorek pokroić na deseczce i dodać do sałaty. Następnie dodać śmietanę i wszystko ze sobą wymieszać. Podawać do drugiego dania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować