ZEBRA Z ORENŻADĄ

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

PROSTE CIASTO NA WEEKENT

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jaja: 5 sztuk
    - mąka: 2.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - cukier: 1 szklanka
    - oliwa: 1 szklanka
    - ORANŻADA BIAŁA: 1 szklanka
    - kakao: 2 łyżki
    - mąka: 2 łyżki
    - zapach cytrynowy: 1 łyżka
    - margaryna: 10 dekagramów
    - bułka tarta: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Zebra z orenżadą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BIAŁKA UBIĆ NA PIANĘ,DODAĆ ŻÓŁTKA I WSZYSTKO RAZEM ZMIKSOWAĆ.WSYPAĆ MĄKĘ(2,5 SZKLANKI)Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I DELIKATNIE WYMIESZAĆ.WLAĆ OLIWĘ,WYMIESZAĆ,WLAĆ ORANŻADĘ,WYMIESZAĆ.PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI,DO JEDNEJ DODAĆ KAKAO I ZAPACH I WYMIESZAĆ A DO DRUGIEJ 2 ŁYŻKI MĄKI,WYMIESZAĆ.WYSMAROWAĆ TORTOWNICĘ I POSYPAĆ BUŁKĄ TARTĄ I WLEWAĆ NA PRZEMIAN:2 ŁYŻKI BIAŁEGO CIASTA I 2 ŁYŻKI CIEMNEGO CIASTA.PIEC W TEMPERATURZE 200 STOPNI,OKOŁO 45 MINUT.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować