Żeberka w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obieramy i kroimy
w kostkę. Żeberka myjemy,
osuszamy i podsmażamy
z obu stron na rozgrzanym
oleju. Wlewamy 3/4 szklanki
wody. Dodajemy cebulę, kostkę
bulionową, kolendrę
i ziele angielskie. Mięso dusimy
na małym ogniu.
2.Z kapusty usuwamy
wierzchnie liście, szatkujemy i wkładamy na chwilę do
wrzątku. Dokładnie odcedzamy
i rozkładamy na żeberkach.
Solimy i oprószamy
przyprawą do bigosu. Dusimy
do miękkości.
3.Makaron gotujemy w osolonym
wrzątku według przepisu
na opakowaniu. Odcedzamy.
Podajemy z żeberkami
i kapustą. Dekorujemy
Porady
● Żeberka zamiast z makaronem można podać z gotowanymi ziemniakami.
Komentarze