Żeberka w kapuście

5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 20 min

Każda nowa potrawa jest dla mnie wyzwaniem. Włoskie tagliatelle z tradycyjnie przygotowanymiżeberkami jest bardzo smaczne.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • ● 60 dag żeberek wieprzowych
    ● 1/4 główki kapusty
    ● łyżeczka przyprawy do bigosu
    ● sól
    ● 2 łyżki oleju
    ● kostka bulionowa
    ● natka pietruszki
    ● cebula
    ● 3-4 ziarna ziela ang.
    ● kilka ziaren kolendry
    ● 25 dag tagliatelle
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka w kapuście 1. Cebulę obieramy i kroimy
    w kostkę. Żeberka myjemy,
    osuszamy i podsmażamy
    z obu stron na rozgrzanym
    oleju. Wlewamy 3/4 szklanki
    wody. Dodajemy cebulę, kostkę
    bulionową, kolendrę
    i ziele angielskie. Mięso dusimy
    na małym ogniu.
  • żeberka duszone w kapuscie 2. Z kapusty usuwamy
    wierzchnie liście, szatkujemy i wkładamy na chwilę do
    wrzątku. Dokładnie odcedzamy
    i rozkładamy na żeberkach.
    Solimy i oprószamy
    przyprawą do bigosu. Dusimy
    do miękkości.
  • żeberka duszone w kapuście 3. Makaron gotujemy w osolonym
    wrzątku według przepisu
    na opakowaniu. Odcedzamy.
    Podajemy z żeberkami
    i kapustą. Dekorujemy

Porady

● Żeberka zamiast z makaronem można podać z gotowanymi ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować