Zdrowe muffiny z miodem i śliwką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne muffinki w zdrowej wersji. Muffinki zrobione na mące pełnoziarnistej z miodem i rodzynkami. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram jogurtu naturalnego
    1 jajko
    1/4 kostki masła
    szczypta soli
    2 łyżki miodu
    1/2 szklanki mąki pszennej graham
    1/2 szklanki mąki żytniej razowej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżki rodzynek
    6 - 7 łyżek płatków gryczanych pełnoziarnistych
    4 śliwki węgierki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Jajko

Zdrowe muffiny z miodem i śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zdrowe muffiny z miodem i śliwką 1. Masło i miód rozpuszczamy. Do miski wkładamy jogurt, jajko, sól, rozpuszczone masło z miodem i mieszamy.
    Dodajemy resztę składników i mieszamy do połączenia ( ciasto musi być bardzo gęste ).

    Śliwki myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem, kroimy na pół i wyjmujemy pestki. Każdą połówkę kroimy wzdłuż na pół.
    Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wkładamy do środka po 4 cząstki śliwek. Powinny wystawać ponad ciasto.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować