Zdrowa pasta z buraka i słonecznika

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prosta do wykonania, z minimalną ilością składników a jednocześnie pyszna pasta na bazie buraka i słonecznika.
Idealna na kanapki jak i do wyjadania prosto z miseczki lub maczania w niej krakersów, chipsów, nachos :)
Prawdziwa bomba witaminowa polecana zwłaszcza w okresie przeziębieniowym !

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3-4 buraki
    1 kopiata łyżka słonecznika
    2-3 łyżki gęstego jogurtu
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dip Pasty Przekąski

Zdrowa pasta z buraka i słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki kroimy w ćwiartki, wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 20-25 min. Przestudzone buraki obieramy i wrzucamy do blendera. Dodajemy 2-3 łyżki gęstego jogurtu, kopiatą łyżkę słonecznika, doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować