Zawijasy z ryżem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Takie mięso moze być atrakcją wakacyjnego stołu nie typowe połączenie schabu szpinaku i ryżu ...polecam

  • 40 min

Składniki:

  • 60 dag schabu bez kosci
    1 cebula
    15 dag szpinaku u mnie mrożony
    10 dag ryżu
    4 dag orzechów włoskich
    2 ząbki czosnku
    2 łyzki oliwy
    2 łyzki masła
    sól do smaku
    pieprz czarny swieżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijasy z ryżem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nadzienie do kotletów 1. Mięso umyć pokroić na plastry rozbić na cieniutkie kotlety ,posolić i popierzyć z każdej strony. Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko.Osączyc i zostawić do przestygniecia. Cebulę i czosnek obrać posiekać (czosnek przecisnąć przez praskę).Na patelni rozpuścić masło ,dodac oliwę wrzucić posiekaną cebulę czosnek i poddusić do miękkości nastepnie dodać rozmrozony i rozdrobniony szpinak,doprawić solą pieprzem i chwilę poddusić wszystko razem.Zdjać z ognia wymieszać z ryżem dodać orzechy włoskie zmielone,
  • nadziewamy płat mięsa 2. porcje nadzienia nakładać na każdego kotleta i zawijać roladki,obwiązać nicią bawełnianą lub spiąć wykałaczkami. Obtoczyć lekko w mące pszennej i dusić na niewielkiej ilości oliwy na patelni z każdej strony aż kotleciki będa miękkie i złociste pod przykryciem. Podawać z młodymi ziemniaczkami i bukietem surówek.

Porady

Takie same roladki możesz przygotować z polędwiczek lub piersi z kurczaka czy indyka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Schab Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować