Zawijasy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

4.43 (162 ocen)

Pyszna, ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego.

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    200g mrożonego szpinaku
    1 kostka twarogu
    5 suszonych pomidorów w oleju
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    6 plastrów żółtego sera
    1 jajko
    oliwa
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.43 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski Ciasto

Zawijasy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, czosnek i pomidory posiekać, usmażyć na złoto. Dodać szpinak, rozmrozić, odparować. Dodać rozdrobiony twaróg, przyprawić do smaku solą i pieprzem, ostudzić. Wbić jajko i dokładnie wymieszać.
  • 2. Na cieście francuskim ułożyć plastry sera i równomiernie rozsmarować farsz, pozostawiając wolne brzegi. Zwinąć w roladę. Pokroić na 12 kawałków.
  • 3. Zawijaski ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 25 minut w temperaturze 220°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować