Zawijasy schabowe

4.5 (144 ocen)

  • 60 min

Zawijasy schabowe z sosem pomidorowym to alternatywa dla kotletów które każdemu z nas mogą się znudzić.Ich smak jest niepowtarzalny, nie wymagają ogromu czasu na przygotowanie.Z pewnością nie jedną osobę zaskoczą, że zamiast klasycznego kotleta schabowego podamy zawijasy schabowe z sosem pomidoro

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki :

    4 kotlety schabowe
    1 puszka krojonych pomidorów
    6 łyżek prażonej cebulki
    1 cebula
    5-6 pieczarek
    sól
    pieprz
    tymianek
    rozmaryn
    1 szkl. bulionu
    olej

    Dodatkowo :

    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pomidorowy

Zawijasy schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy, rozbijamy cienko.
    Oprószamy solą i pieprzem.
    Na środek nakładamy łyżkę pomidorów,
    kilka plasterków obranych, umytych i pokrojonych w plastry pieczarek.
    Posypujemy prażoną cebulką.
    Zwijamy i spinamy wykałaczką.
    Na gorącej patelni szklimy obraną i pokrojoną w plastry cebulę.
    Dodajemy pozostałe pomidorki z puszki, resztę pieczarek oraz bulion.
    W przygotowanym sosie układamy zawijasy schabowe.
    Dusimy 15-25 minut.
    Doprawiamy pod koniec do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem.
    Po tym czasie przekładamy zawijasy schabowe do żaroodpornego naczynia
    wraz z sosem pieczemy w temperaturze 220 st.C do momentu aż się zrumienią.
    Podajemy np. z ziemniakami i surówką.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Pieczarki Pomidor Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować