Zawijaniec drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, osuszamy
i przekrawamy w poprzek na
pół. Następnie lekko rozbijamy.
Oprószamy z obu stron
solą, pieprzem, przyprawą
do kurczaka i ziołami prowansalskimi.
2.Pieczarki oczyszczamy,
obieramy i kroimy w plasterki.
Cebule obieramy i kroimy
w cienkie plastry. Cebulę szklimy na rozgrzanym oleju.
Dodajemy pieczarki. Mieszając,
smażymy na małym ogniu
do miękkości. Doprawiamy
solą i pieprzem.
3.Ciasto francuskie rozmrażamy.
Oprószamy delikatnie
mąką i rozwałkowujemy na
cienki prostokąt. Wykładamy
kolejno filety, pieczarki i żółty
ser, zostawiając 2-cm boki.
Roladę składamy i sklejamy
końce. Przekładamy do naczynia
żaroodpornego. Smarujemy
rozkłóconym jajkiem.
Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku
rozgrzanym do temperatury
ok. 180 °C.
Komentarze