Zawijaniec drobiowy

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Świetnie smakuje z surówką z kapusty pekińskiej.

Składniki:

  • ● 3 pojedyncze filety z kurczaka
    ● 2 cebule
    ● 60 dag pieczarek
    ● 10 plastrów żółtego sera
    ● op. mrożonego ciasta francuskiego
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa do kurczaka
    ● zioła prowansalskie
    ● olej do smażenia
    ● jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijaniec drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    i przekrawamy w poprzek na
    pół. Następnie lekko rozbijamy.
    Oprószamy z obu stron
    solą, pieprzem, przyprawą
    do kurczaka i ziołami prowansalskimi.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy,
    obieramy i kroimy w plasterki.
    Cebule obieramy i kroimy
    w cienkie plastry. Cebulę szklimy na rozgrzanym oleju.
    Dodajemy pieczarki. Mieszając,
    smażymy na małym ogniu
    do miękkości. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 3. Ciasto francuskie rozmrażamy.
    Oprószamy delikatnie
    mąką i rozwałkowujemy na
    cienki prostokąt. Wykładamy
    kolejno filety, pieczarki i żółty
    ser, zostawiając 2-cm boki.
    Roladę składamy i sklejamy
    końce. Przekładamy do naczynia
    żaroodpornego. Smarujemy
    rozkłóconym jajkiem.
    Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku
    rozgrzanym do temperatury
    ok. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować