Zawijane fileciki w boczku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso, aromatyczny boczek, sprawia, że roladki są pyszne i soczyste.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 filety z kurczaka
    • Mozzarella
    • Papryka czerwona
    • 3 ogórki konserwowe
    • 8 podłużnych plastrów boczku parzonego
    • Sól
    • Mąka pszenna do panierki
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Zawijane fileciki w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy.
    2. Mozzarellę, ogórka i paprykę kroimy w słupki, układamy na środku mięsa.
  • boczek 2. 3. Zwijamy w roladki i zawijamy w boczek.
  • roladki 3. 4. Panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.
    5. Smażymy na rozgrzanym oleju.
  • roladki 4. 6. Roladki gotowe.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować