Zapiekanka z tuńczykiem

4.5 (202 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem na rencie. Przepis przywiozłam od córki z Anglii. Zapiekanka jest świetnym pomysłem nasycący obiad.

Składniki:

  • ● puszka tuńczyka w oleju
    ● puszka kukurydzy
    ● słoik sosu pomidorowego
    ● 1-2 łyżki gęstej śmietany
    ● op. makaronu rurki
    ● 20 dag żółtego sera, np. edamskiego
    ● słodka i ostra mielona papryka
    ● szczypta chili
    ● szczypta vegety
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (202 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy we
    wrzącej osolonej wodzie.
    Odcedzamy. Tuńczyka osączamy
    z oleju. Sos pomidorowy
    mieszamy ze śmietaną
    i przyprawami. Gotujemy.
    Dodajemy tuńczyka, kukurydzę
    i makaron, mieszamy.
  • 2. Wszystkie składniki przekładamy
    do naczynia żaroodpornego.
    Ser ścieramy
    na tarce o małych oczkach.
    Posypujemy potrawę. Zapiekamy
    w piekarniku rozgrzanym
    do temp. 180 °C,
    aż ser się zrumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować