Zapiekanka warzywna z tuńczykiem i serem

4.99 (181 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta zapiekanka z ryżem, mnóstwem warzyw i ciągnącym się serem.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ▸2 puszki tuńczyka (2x140 g)
    ▸200 g ryżu
    ▸150 g sera żółtego
    ▸2 cukinie
    ▸2 marchewki
    ▸2 papryki
    ▸1 łyżka tłuszczu do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

4.99 (181 ocen)

Zobacz również:

Ryba Zapiekanki

Zapiekanka warzywna z tuńczykiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, wszystkie warzywa kroimy w kostkę/talarki, tuńczyka odsączamy z wody.
    2. W rondelku zagotowujemy wodę i wrzucamy pokrojoną marchewkę, gotujemy do miękkości ok.10 minut.
    3. Wszystkie składniki wrzucamy do większej miski (połowę sera zostawiamy do posypania na wierzch), przyprawiamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Posypujemy resztą sera i zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Ryż Tuńczyk Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować