Zapiekanka z makaronu, pieczarek i wędliny

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, szybka i sycąca zapiekanka.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 gram makaronu świderki
    300 gram drobiowej wędliny
    300 gram pieczarek
    1 puszka kukurydzy
    200 gram sera żółtego
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    olej do smażenia
    ketchup do polania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Dania z makaronem Ser

Zapiekanka z makaronu, pieczarek i wędliny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy, dodajemy czosnek i pieczarki pokrojone w plasterki, smażymy i na sam koniec dodajemy wędlinę drobiową pokrojoną w kostkę.

    Makaron świderki gotujemy al dente, odcedzamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą , czosnkiem i wędliną, odcedzoną kukurydzę i żółty ser starty na grubej tarce, wszystko razem mieszamy.

    Pieczemy w temp.180 stopni około pół godziny. Makaron wykładamy na talerz i polewamy ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Makaron Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować