ZAPIEKANKA RYŻOWO- DROBIOWA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

PYSZNIUTKA

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu/ugotować w posolonej wodzie i osączyć/
    45 dag rolady drobiowej pokrojonej w kostkę
    2 duże cebule pokrojone w kostkę
    150 gram startego sera żółtego, np. Mozzarella -wiórki
    3 większe korniszony pokrojone w kostkę i osączone na sitku
    1 duża papryka pokrojona w kostkę
    7 łyżek majonezu
    7 łyżek keczupu pikantnego
    przyprawa uniwersalna
    szczypta cukru
    troszkę syropu klonowego
    troszkę białego wina
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka ryżowo- drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez połączyć z keczupem.
    Cebulę zeszklić dodając szczyptę cukru, pieprz, przyprawę uniwersalną i syrop klonowy, przemieszać i dodać roladę z kurczaka, przesmażyć podlewając odrobiną wina.
    Wystudzić.
    Formę lekko posmarować olejem, przełożyć do niej ugotowany i osączony ryż, posmarować go 6 łyżkami sosu majonezowego, wyłożyć cebulę z roladą.
    Posypać połową sera i wyłożyć ogórki a potem paprykę.
    Znów posypać serem i posmarować po całości sosem majonezowym.
    Zapiec w nagrzanym piekarniku 200 st. przez ok. 30 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować