Zapiekanka ryżowa z indykiem i warzywami

4.49 (180 ocen)

  • 30 min

pyszny i sycący obiad

  • 30 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu,
    30 dag piersi z indyka,
    kilka różyczek brokuła,
    1 mały pomidor,
    1 łyżka groszku zielonego,
    1 mała marchewka,
    kilka mini kuleczek mozzarelli,
    2 łyżki koperku,
    2 łyżki śmietany, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka ketchupu,
    sól, pieprz, przyprawa do drobiu, papryka słodka w proszku
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka ryżowa z indykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Mięso kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami, obsmażamy na złoto ze wszystkich stron.
    Warzywa gotujemy (oprócz pomidora), następnie kroimy na mniejsze kawałki. Ryż mieszamy z częścią warzyw, śmietaną, majonezem i ketchupem, dodajemy koperek, przyprawiamy. Układamy w formie żaroodpornej. Na wierzchu układamy kawałki indyka, brokuła, pomidora. Posypujemy przyprawami, układamy kuleczki sera. Zapiekamy 15 min. w 180 stopniach.

Porady

mięso indyka można zastąpić mięsem z kurczaka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Indyk Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować