Zapiekanka ryżowa z warzywami

4.5 (171 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Bardzo sycąca...

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • * 1,5 szklanki ryżu
    * marchewka z groszkiem (mrożona) 45 dag
    * 2 cebule
    * 40 dag pieczarek
    * łyżka masła
    * czubata łyżka przyprawy typu vegeta
    * szklanka kremówki
    * 15 dag tartego żółtego sera
    * 2 jajka
    * tłuszcz do smarowania formy
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka ryżowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko. Mieszankę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażamy do czasu aż pieczarki odparują nadmiar wody. Kremówkę mieszamy z jajkami, serem. Doprawiamy vegetą. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Ryż, warzywa mieszamy razem. Całość zalewamy sosem. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować