Zapiekane naleśniki z mięsnym farszem

5 (164 ocen)

Pyszne i sycące naleśniki na ostro.

Składniki:

  • 8 naleśników
    30 dag mięsa mielonego
    puszka fasolki czerwonej
    cebula
    2 ząbki czosnku
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    majeranek, oregano
    sól, pieprz
    ok 15 dag sera żółtego
    olej
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Zapiekane naleśniki z mięsnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na 3 łyżkach oleju, dodać zmiażdżony czosnek i mięso, usmażyć. Gdy mięso będzie gotowe, dodać fasolkę, koncentrat, przyprawić. Farsz nakładać na naleśniki i zwijać jak krokiety. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i posypać startym serem. Zapiec w piekarniku lub mikrofali do czasu aż ser się rozpuści.

Porady

Do farszu można też dodać paprykę, kukurydzę lub pieczarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować