Zapiekane leczo

0 (0 ocen)

Czemu by zimą nie zrobić leczo..? Przeważnie robię latem i jesienią, gdy są świeże i tanie warzywa typu pomidor, papryka i cukinia. A teraz, zimą, zrobiłam je w wersji zapiekanej z żółtym serem

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
    2 żółte papryki
    2 pomidory
    1 cebula
    40 dag kiełbasy
    15 dag tartego żółtego sera
    20 dag kwaśnej śmietany
    sól, pieprz, chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić w talarki. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem i chilli
    Wszystko przełożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, wymieszać ze śmietaną, posypać serem.
    Zapiekać ok. 25 min w temp. 180 st. C.

Porady

więcej moich przepisów na smakujmy.pl

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować