Biszkopt orzechowy z waflem

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:
Ciasto, w którym można wykorzystać zapas białek :-)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • CIASTO:
    7 białek
    25 dag cukru
    20 dag orzechów zmielonych
    2 łyżki mąki
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    MASA:
    50 dag masła
    20 dag orzechów mielonych
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki cukru

    DODATKI:
    biszkopty
    1 suchy wafel
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Biszkopt orzechowy z waflem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Z podanych składników ubić biszkopt i upiec w temp. 180*C. przez ok. 25 min.
  • 2. MASA:
    Mleko zagotować z cukrem, doda orzechy - sparzyć. Masło utrzeć, dodając przestudzone orzechy. Masę podzielić na dwie części.
  • 3. PRZEŁOŻENIE:
    Ciasto - 1/2 masy - biszkopt - 1/2 masy - wafel.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować