Biszkopt orzechowy

4.5 (160 ocen)

  • 35 min

Zawsze się udaje.

  • 35 min

Składniki:

  • 10 jajek
    10 łyżek zmielonych orzechów
    9 łyżek bułki tartej
    10 łyżek cukru kryształu
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Biszkopty

Biszkopt orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z p. do pieczenia a na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia o wymiarach 38*23 cm. Piec w temp. 180 stopni. ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować