Biszkopt orzechowy

4.48 (155 ocen)

Pyszny, mocno orzechowy biszkopt. Sprawdzony przepis, warty wypróbowania

Składniki:

  • 6 jajek
    1 szkl cukru
    100 g orzechów włoskich mielonych
    125 g margaryny
    1/2 szkl mąki dalachowskiej
    1/2 szkl mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkopt orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuść.
  • 2. Żółtka oddziel od białek.
    Białka ubij na sztywno, cały czas ubijając dodaj cukier a następnie dodawaj po 1 żółtku i jeszcze chwile ubijaj
  • 3. Do masy jajecznej dodaj mąki wymieszane z proszkiem, delikatnie wymieszaj, pod koniec dodaj roztopioną margarynę oraz orzeszki. Wymieszaj
  • 4. Tortownicę o śr,24 wysmaruj margaryną i posyp bułką tartą . Na tortownicę wylej ciasto.
    Piecz ok 40 min ( do suchego patyczka) w 180 stopniach (góra-dół)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (160 ocen)

Biszkopt Orzechowy

To może cię zainteresować