Z koperkiem

5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W tym roku ukończyłam szkołę średnią. Przepis na te kotlety dostałam od mamy.

Składniki:

  • ● 1,5 kg ziemniaków
    ● 2 jajka
    ● łyżka mąki ziemniaczanej
    ● 2 łyżki mąki pszennej
    ● po pęczku koperku i szczypiorku
    ● sól ● pieprz
    ● mąka do obtoczenia
    ● olej
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i gotujemy w osolonej
    wodzie. Studzimy i przepuszczamy
    przez maszynkę.
  • 2. Koperek i szczypiorek
    myjemy, osączamy, siekamy
    i dodajemy do ziemniaków.
    Wsypujemy obie mąki, wbijamy
    jajka i doprawiamy solą
    i pieprzem. Wyrabiamy
    na jednolitą masę.
  • 3. Z masy formujemy kotlety,
    obtaczamy w mące i lekko
    spłaszczamy. Smażymy
    na rozgrzanym oleju z obu
    stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować