Wytrawne ptysie z pastą z tuńczyka i dodatkiem czosnku niedźwiedziego

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To prosty i pyszny pomysł na wspaniałą przystawkę. Pastą tą możemy też posmarować mini sucharki - grzanki czy też krakersy.

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • mini ptysie ( gotowe lub upieczone w domu )

    pasta tuńczykowa z czosnkiem niedźwiedzim:

    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    2 łyżki majonezu
    mielony świeży pieprz
    1/3 drobno pokrojonej w kosteczkę czerwonej papryki
    garść posiekanego czosnku niedźwiedziego
    1 mała cebulka

    dekoracja:

    kiełki rzodkiewki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty Pasta z tuńczyka

Wytrawne ptysie z pastą z tuńczyka i dodatkiem czosnku niedźwiedziego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mieszamy tuńczyka z majonezem, pokrojoną w drobną kostkę czerwoną papryką i cebulką oraz posiekanym czosnkiem niedźwiedzim. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Ptysie przekrawamy i nadziewamy pastą. Wierzch dekorujemy kiełkami rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi Kiełki rzodkiewki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

4.48 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wytrawne ptysie

To może cię zainteresować