Wyspy Mielone

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Chcesz zaskoczyć rodzinę lub znajomych ciekawym daniem z mięsa mielonego, przygotuj kotlety według tego przepisu. Zamiast typowych kotletów mielonych lub gołąbków przygotuj pieczone kotlety na kapuście. Sprawdziłam ten przepis i nie chcę innego.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 główka kapusty
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 cebula
    • 1 jajko
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 2 łyżki śmietany 12%
    • 6 łyżek ketchupu
    • 10 dag sera żółtego
    • Pęczek szczypiorku
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
    • Sól
    • Pieprz
    • 1 łyżka majeranku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Wyspy mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta 1. Kapustę kroimy w dwu centymetrowe krążki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy krążek kapusty smarujemy oliwą i doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • mięso 2. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, sól, paprykę ostrą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną.
    Mięso rozkładamy na kapuście i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
  • ser 3. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika, polewamy ketchupem i posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Ponownie wykładamy do piekarnika i zapiekamy 5 minut.
  • danie 4. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować