Mielone frykadelki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone przekładam do miski, wsypuję paprykę ostrą, sól, bułką tartą, wbijam jajko, wlewam ketchup. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę oczyszczam z nasion, kroję w drobno kostkę, Czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Warzywa z serem przekładam do mięsa i wyrabiam masę mięsną.
2.Mięso z kurczaka kroję w paseczki obtaczam w ziołach prowansalskich, Bazylii oraz soli.
3.Z mięsa mielonego formuję podłużne kotlety, do środka wciskam paseczki mięsa z kurczaka.
Następnie panieruje w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
4.Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
Smacznego.
Komentarze