Wyspy ze schabu

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Mięso, ze schabu nadziewane sosem czosnkowym, przykryte pieczarkami.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • Ogórek świeży
    • Cebula
    • ½ kg pieczarek
    • 3 łyżki jogurtu
    • 3 łyżki majonezu
    • Olej do smażenia
    • Pieprz
    • Sól
    • Czosnek
    • Serek topiony
    • 15 dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Wyspy ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry 2 centymetrowe, lekko rozbijamy.
    W środku mięsa robimy otwór.
    Doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • sos 2. Ogórek obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
    Do ogórka dodajemy jogurt oraz majonez.
    Doprawiamy pieprzem, solą oraz czosnkiem, mieszamy.
  • sso 3. Sosem napełniamy kieszonki w mięsie i spinamy wykałaczką.
  • mięso 4. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • pieczarki 5. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajmy pokrojone pieczarki.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Dodajemy serek i prużymy do chwili jego rozpuszczenia.
  • grzyzby 6. Sos pieczarkowy wykładamy na mięso.
  • ser 7. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
    Na koniec posypujemy startym żółtym serem i jeszcze zapiekamy 2 minutki.
  • danie 8. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować