Wyspy ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w plastry 2 centymetrowe, lekko rozbijamy.
W środku mięsa robimy otwór.
Doprawiamy solą oraz pieprzem.
2.Ogórek obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
Do ogórka dodajemy jogurt oraz majonez.
Doprawiamy pieprzem, solą oraz czosnkiem, mieszamy.
3.Sosem napełniamy kieszonki w mięsie i spinamy wykałaczką.
4.Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5.Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodajmy pokrojone pieczarki.
Doprawiamy pieprzem oraz solą.
Dodajemy serek i prużymy do chwili jego rozpuszczenia.
6.Sos pieczarkowy wykładamy na mięso.
7.Pieczemy 30 minut w 180 °C.
Na koniec posypujemy startym żółtym serem i jeszcze zapiekamy 2 minutki.
Komentarze