Mielone wyspy z ananasem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Spodziewasz się gości, szukasz pomysłu na danie mięsne, a znudziły Ci się zwykłe kotlety mielone, wypróbuj ten przepis.

  • 50 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 jajko
    • 1 łyżka majeranku
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
    • 1 szt. cebuli
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 2 łyżki śmietany 12%
    • 1 puszka ananasów
    • 15 dag sera żółtego
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Mielone wyspy z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.
  • kotlety 2. 2. Z masy mięsnej formuję kotlety, układam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
  • kotlety 3. 3. Po upieczeniu kotlety układam w naczyniu żaroodpornym. Na każdym kotlecie układam krążek ananasa, posypuję startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
    4. Chwilę zapiekam w piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera.
  • kotlety 4. 5. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować