Wuzetka z konfiturą wiśniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z cukrem na sztywno. Wciąż ubijając dodawać żółtka.
2.Do ubitej masy dodać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
3.Przygotowane ciasto wyłożyć na blaszkę 30x40. Piec ok 30 min w 180 stopniach.
4.Wystudzone ciasto przekroić na2 równe blaty.
5.Dżem wiśniowy zmiksować. Posmarować nim każdy blat.
6.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem , dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatynę. Wymieszać.
7.Śmietanę wyłożyć na placek pokryty dżemem, przykryć drugim plackiem posmarowanym konfiturą. Na wierzch również wyłożyć cienką warstwę dżemu .
8.Śmietankę rozgrzać do momentu wrzenia, ściągnąć z palnika, dodać posiekane czekolady. Dokładnie wymieszać. Polać ciasto, posypać wiórkami czekolady. Schłodzić.
Komentarze