Wołowinka z warzywami

0 (0 ocen)

Pyszna lekko ostra wołowinka---palce lizać ;)

Składniki:

  • 3 cienkie plastry dobrej wołowiny o grubości około 0,5cm takie dosyć spore(400g)
    po pół paryki z każdego koloru (zielona,żółta,zielona)
    2 ząbki czosnku
    1 średnia cebula
    por biała część około 20cm
    10-15 sztuk pomidorków koktajlowych
    NA MARYNATĘ WOŁOWINY:
    1 łyżka startego imbiru
    3 łyżki sosu sojowego ciemnego
    3 łyżki octu winnego czerwonego
    3 łyżki sosu czosnkowego z chili
    1 łyżka sosu worcetershire
    4 łyżki estragonu mielonego
    1 łyżeczka suszonych płatków chili
    sól morska i pieprz swieżo mielony wg.uznania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowinka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marynowanie mięsa 1. Umyte i osuszone mięso kroimy w cienkie paseczki.Przekładamy do misy,dodajemy w/w przyprawy,mieszamy i wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
  • kroimy warzywa 2. W miedzyczasie kroimy warzywa.Papryki w cienkie paski,cebulę i pora w krążki , czosnek w talarki a pomidorki koktajlowe na pół.
  • nie wiem co napisać :D 3. Na rozgrzaną patelnie wlewamy 4 łyżki oleju i wrzucamy mięso wraz z pozostałą marynatą.Smażymy do odparowania połowy płynu jaki sie wytworzył.Następnie dodajemy wszystkie warzywa
  • jeszcze chwilke smażymy 4. Dodajemy sól i pieprz-mieszamy.Całość smażymy jeszcze mieszając do lekkiego zwiędniecia warzyw i gotowe :) W razie potrzeby doprawić sobie jeszcze...
    Podajemy z ulubionymi dodatkami :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować