Karkówka z warzywami z szybkowaru

4.46 (205 ocen)

  • 60 min

Rzadko używam szybkowar, a nie wiem czemu.. przecież to taka wygoda i naprawde szybko można przygotować obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • karkówka porcje 3-4 zależnie od potrzeb
    1 fenkuł
    1 cebula
    2 marchewki
    100 g pieczarek
    majeranek
    chili
    sól
    pieprz
    szczypta suszonej chili
    suszone mielone grzyby ok 2 łyżeczki
    1,5 szkl bulionu
Wystaw ocenę:

4.46 (205 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z warzywami z szybkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry, przysmażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni lekko natłuszczonej.
    posypać odrobiną soli i pieprzu.
    Na dno szybkowaru położyć pokrojony niezbyt drobno fenkuł, grubo posiekaną cebulę, pokrojoną na plasterki marchewkę, pokrojone w plasterki pieczarki, posypać solą, pieprzem , chili , suszonymi grzybami, majerankiem , na wierzchu ułożyć karkówkę, razem z tłuszczem na którym się smażyła, podlać bulionem. Zamknąć szybkowar szczelnie i wstawić na ogień, od momentu zagotowania odmierzyć 30 min i wyłączyć ogień. Odstawić na ok 10 min. W międzyczasie ugotować ziemniaki i zrobić surówkę z pora , marchewki i jabłka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakował Wam ten przepis, spróbujcie też innych pomysłów na karkówkę. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować